Gorko-slatka predstava o starosti

Sutrašnja premijera u Gavelli, prva ovogodišnja - bit će pravi hit. Ime predstave je Prolazi sve, autor teksta je Dubravko Mihanović, a redatelj Oliver Frljić. Uz sjajne glumce, komedija o starosti i starenju uz mnogo plesa i malo politike uzbudljivo i brzo provest će gledatelje kroz cijeli jedan život.

Priča govori o životu gospođe Franje - žene kojoj se, jednostavno rečeno, mnogo toga dogodilo. Cijeli jedan život stao je tako u sat i pol predstave Prolazi sve, koja ubrzanim tempom juri kroz privatne brodolome i društvene oluje. A onda se zaustavlja, negdje pred kraj života - u starosti.

Starost je scenski jako zanimljiva zato što je i smiješna i tužna i dirljiva i potresna i mislim da je kao tema na scenama jako nekako stavljena u stranu, a mi smo se htjeli baviti nečim što je stavljeno u stranu, htjeli smo se baviti slabijima, a stari ljudi su sigurno takvi, objasnio je autor teksta Dubravko Mihanović.

Starost možda i nije najprivlačnija, no, paradoksalno, sretni su oni koji je dočekaju. Po mogućnosti zdravi i s rezerviranim mjestom u staračkome domu. Upravo u jednom takvom zbiva se i najveći dio radnje ove predstave. A u tim staračkim domovima ima i smijeha i veselja, nije to nužno tužno mjesto.

Dakako, u prepoznatljivom izvođačkom kodu Olivera Frljića, jednog od najtraženijih redatelja danas, u gorko-slatkoj predstavi koja je u prvom redu - aktualna.