Mala scena za - veliku publiku

Zagrebačko kazalište Mala scena u prošloj je godini privuklo gotovo 50 tisuća gledatelja koji su tijekom 2011. pogledali ukupno 452 izvedbe toga kazališta za male, velike i odrasle, priopćeno je danas iz Male scene.

U 2011. na pozornici Male scene u prošloj je godini premijerno postavljeno ukupno pet naslova umjesto planirana dva.

U siječnju je premijerno izvedena predstava Ovca za cijeli život po istoimenoj slikovnici za djecu u režiji Snježane Banović, u veljači predstava za mlade Kamenje u režiji Ivice Šimića, te u lipnju Zagrljaj, plesna predstava za mlade u režiji Desanke Virant. U listopadu je Mala scena u suradnji s kazalištem Actlab praizvela predstavu za male bebe Priča o vodi čiju režiju potpisuje Jelena Vukmirica Makovičić, a u studenome Katarina Arbanas režirala je Malu sirenu za gledatelje od 6 godina na više.

Na repertoaru Male scene u 2011. se našlo i 12 repriznih naslova, a sveukupno su izvedene 452 izvedbe s vlastitog repertoara, koje je vidjelo 48.482 gledatelja s plaćenim ulaznicama.

Kazalište je imalo ukupno 82 gostovanja u Hrvatskoj na kojima je odigrano 125 izvedbi, a predstave Male scene sudjelovale su i na 14 festivala na tri kontinenta, od čega sedam kod kuće te sedam inozemnih, tijekom kojih je izvedeno 30 predstava na hrvatskom i engleskom jeziku.

Kazalište je u 2011. osvojilo deset nagrada te dvije nominacije, a u svojem je prostoru ugostilo i 1. Burzu Mreže neovisnih kazališta/kazališnih družina u RH, kao i predstave članova Mreže izvan Burze, prenosi Hina.