Hrvatske umjetnice na 'Performing New Europe'

Na Festivalu međunarodne suvremene umjetnosti "Performing New Europe", koji će se od 12. do 15. siječnja održati u Salzburgu, predstavit će se i hrvatske umjetnice Dora Budor i Maja Čule (Kultura promjene), koje će izložiti svoje fotografije i videouratke iz serije radova "Substitutes for Present Sense". Redateljica Irena Čurik predstavlja se showreelom svojih radova kao gošća-umjetnica i ujedno članica APAP-a, europske mreže kulturnih organizacija.

Na Festivalu "Performing New Europe", 20 izvođača će u četiri dana predstaviti svoje ideje i radove, kreativno se izražavati u dijalogu s publikom pri tome otkrivajući duh novog vremena, kulturne različitosti, ekspresije i inovativne oblike umjetničke prakse.

APAP okuplja umjetnike iz osam zemalja i osam organizacija - Szene Salzburg (Austrija), Maison de la Culture, Amiens (Francuska), Bit Teatergarasjen Bergen (Norveška), Kunstzentrum BUDA (Belgija), Silesian Dance Theatre (Poljska), Tanzfabrik Berlin (Njemačka), Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene (Hrvatska) te Centrale Fies (Italija).