Ovacije za "Maškarate ispod kuplja"

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu premijerno je izvelo predstavu Ive Vojnovića Maškarate ispod kuplja u režiji Ivice Kunčevića. Nakon predstave glumci su ispraćeni ovacijama.

U videoprilogu pogledajte dio ozračja s premijere.

Dubrovački pisac i pjesnik Ivo Vojnović, jedan od najvažnijih hrvatskih dramatičara, iznimno je intrigantno pisao o svojim sugrađanima. Njegov komorni dramski tekst Maškarate ispod kuplja govori o životu dviju sestara i njihovu malom kućanstvu stiješnjenom ispod tavana dubrovačke kuće, ističe se u najavi predstave.

Radnja se događa na posljednji dan poklada i suptilno dočarava tihu sjetu, isprazne nade i prave male tragedije jednog života koji balansira na rubu irealnog.

Uz Vanju Matujec u ulozi gospođe Jele i Almu Pricu u ulozi gospođe Ane, u predstavi glume i Ana Begić (Gjive), Doris Šarić Kukuljica (Mare), Olga Pakalović (Anica), Luka Dragić (Jero) te lutkari.

Scenograf predstave je Ivica Prlender, kostimografkinja Danica Dedijer, lutke je oblikovala i izradila Vesna Balabanić, skladatelj je Neven Frangeš, a oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović.