Na Viroexpu 757 izlagača

Na 17. međunarodnom sajamu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2012., koji je otvoren u Virovitici, do 22. siječnja sudjeluje rekordnih 757 izlagača iz 21 zemlje. Zemlja partner je Ukrajina.

Sajam je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Istaknuo je kako je osnivanje Ministarstva poduzetništva i obrta jasan signal kakva će biti politika Vlade u sljedeće četiri godine prema obrtnicima i poduzetnicima.

Hrvatska Vlada radi na unapređenju konkurentnosti hrvatskih poduzetnika, a cilj je ove godine uvesti red na tržištu. Više neće biti moguće da poduzetnicima i obrtnicima netko ne plaća za njihove usluge i još se time hvali, moramo napraviti reda, dodao je Maras.

Naglasio je da je cilj Vlade učiniti sve kako bi 2014. godina bila rekordna po broju stranih investitora u Hrvatsku. Očekuju se investicije vrijedne četiri miljarde eura, što je četverostruko više od iznosa stranih ulaganja u prošloj godini. Istaknuo je da fondovi Europske unije ove godine poduzetnicima i obrtnicima, kroz različite programe, nude 10 milijuna eura. Sljedeće će se godine iznos udvostručiti, a nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju novca će u europskim fondovima biti još više, rekao je Maras.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić rekao je da se ove godine sajam prostire na rekordnih 23.000 četvornih metara, a očekuje se da će ga posjetiti 25.000 ljudi. Cilj nam je Viroexpo učiniti najboljim sajmom u regiji, naglasio je Tolušić.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin kazao je da Viroexpo dokazuje kako javni projekt može biti više nego uspješna misija i zadaća je javne uprave skrbiti o gospodarstvu te omogućiti gospodarstvenicima da prezentiraju svoje proizvode.