Info-štand na Cvjetnom trgu

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu je postavljen info-štand radi informiranja građana o referendumu o pristupanju Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije. 

Građani mogu dobiti sve potrebne informacije, a besplatno se dijele i publikacije Ministarstva vanjskih i europskih poslova o Europskoj uniji, hrvatskom pristupnom procesu te utjecaju članstva u Europskoj uniji na njihov svakodnevni život.

Info-štand posjetila je i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Po svim pokazateljima i svim ispitivanjima većina građana je za europsku Hrvatsku i za sigurnost koje to okruženje daje. Zato je važno da što više ljudi izađe da bi se i na referendumskom rezultatu odrazilo stvarno raspoloženje građana, kazala je.

Dodala je da ljude najviše zanima da li će im ulaskom Hrvatske u EU biti bolje te ocijenila da je EU tu tek mala pomoć i da sve ovisi da li je ova zemlja, ova vlada, u stanju izaći iz ove krize. Priznala je da je rasprava o pristupanju Hrvatske bloku 27-orice postala uvelike emocionalna te da je prije šest godina potpora ulasku iznosila između 80 i 90 posto.