Novo hrvatsko izdanje Biblije velikog formata

U prostorijama nakladne kuće Verbum predstavljeno je novo hrvatsko izdanje Biblije velikog formata.

Biblija doživljava iz godine u godinu u svim zemljama različita izdanja, a jedno od izdanja koje je vrlo traženo jest i Biblija velikog formata, s velikim slovima. Takvo izdanje do sada nije postojalo na hrvatskom jeziku za široku publiku, pa je stoga nakladna kuća Verbum potaknula i u suradnji s Vrhbosanskom nadbiskupijom, Hrvatskim biblijskim društvom i nekoliko drugih suizdavača ostvarila pothvat objavljivanja prve hrvatske Biblije u velikom formatu pristupačne svima, istaknuo je na predstavljanju na glavni urednik Verbuma mr. sc. Petar Balta.

Izdanje sadrži cjelokupni tekst Svetoga pisma u novom popravljenom i potpuno osuvremenjenom prijevodu nadbiskupa Ivana Ev. Šarića. Taj hrvatskih prijevod Biblije posljednjih je godina zbog svoje dorađenosti te jednostavnoga i razumljivoga stila vrlo tražen, o čemu svjedoči i činjenica da je u samo nekoliko godina objavljeno šest izdanja tiskanih u više desetaka tisuća primjeraka.

Sada se prvi put pojavljuje u prestižnom izdanju prepoznatljivom i po tome što na korici ima utisnut križ s Višeslavove krstionice te starohrvatski crkveni ornament.

Novo izdanje Biblije u velikom formatu dostupno je u tri vrste uveza: tvrdom uvezu, tvrdom uvezu sa zlatorezom te tvrdom uvezu sa zlatorezom i zaštitnom kutijom. Svako od izdanja dostupno je u tri boje - bijeloj, bordo i crnoj.