I do 30 posto jeftiniji stanovi

Erste&Steiermaerkische Banka u suradnji s više od 40 građevinskih tvrtki, klijenata banke, ponudila je povoljnije uvjete za kupnju više od 600 stanova od kojih je većina, oko 70 posto, na području grada Zagreba, izvijestili su iz te banke.

Povoljniji uvjeti kupnje stambenog prostora očituju se u povoljnijim uvjetima kreditiranja kao i sniženim cijenama stanova, od 25 do 30 posto ovisno o pojedinom graditelju. Tako se sada cijene stanova kreću od 890 do 2.900 eura po četvornom metru, ovisno o graditelju, odnosno pojedinom projektu, navodi se u priopćenju Erste banke.

Povoljnije kreditiranje uključuje fiksnu kamatnu stopu od 4,5 posto za prve četiri godine otplate kredita nakon čega se kamata usklađuje s redovitom kamatnom stopom za stambene kredite u Erste banci. Stambeni krediti odobravaju se bez naknade za obradu, omjer hipoteke je 1:1, a realizacija kredita omogućena je uz povoljnije instrumente osiguranja, bez garantnog depozita.

Iznos kredita kreće se od 20.000 do 500.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a navedeni uvjeti bit će u ponudi do kraja 2012.