Srb prozvan za loše izborne rezultate

Sabor Hrvatske stranke prava održat će se 25. idućeg mjeseca, a do 15. veljače bit će poznati kandidati za predsjednika stranke.

Nakon što na parlamenarnim izborima nisu osvojili ni jedno mjesto u Saboru, u stranci se postavilo pitanje odgovornosti za loše izborne rezultate za što neki njezini članovi prozivaju i predsjednika Daniela Srba.


HSP: referendum nije legitiman - politički poraz državnih čelnika

Predsjednik HSP-a Daniel Srb ocijenio je u Osijeku da je jučerašnji referendum legalan jer je proveden u skladu sa zakonima, ali ne i legitiman jer mu se nije odazvalo više od 50 posto hrvatskih birača, te da su državni čelnici doživjeli veliki politički poraz jer su hrvatski državljani iskazali nepovjerenje prema njihovoj preporuci.

Srb je na konferenciji za novinare rekao kako je jučerašnji referendum imao najmanji odziv birača u svim zemljama koje su provodile referendum o ulasku u EU te da je ulazak Hrvatske u EU poduprlo samo 28 posto upisanih birača. Više od 70 posto birača nije izišlo na referendum, ili je glasovalo protiv, izjavio je Srb.

HSP će poštovati volju hrvatskoga naroda iako je ne smatra dobrom jer drži da Hrvatska ima loša povijesna iskustva s ulascima u takve naddržavne saveze, rekao je Srb, dodajući da je zato preporučio građanima da na referendumu glasuju protiv ulaska Hrvatske u EU, pri čemu nisu željeli biti euroskeptici, nego eurorealisti.