Arhitekti kulture smrti

U izdanju nakladničke kuće Verbum, u sklopu biblioteke Uskličnik!, objavljeno je djelo "Arhitekti kulture smrti". Autori knjige su sveučilišni profesori, Donald De Marco i Benjamin Wiker.

Jasnim stilom na 455 stranica ocrtane su ideje i životi dvadeset tri mislioca koji su bitno utjecali na stvaranje tzv. kulture smrti. Autori u knjizi ne tumače samo postavke ideologa kulture smrti kao što su Arthur Schopenhauer, Friedrich Nietzsche, Charles Darwin, Karl Marx, Auguste Comte, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Sigmund Freud, Wilhelm Reich, Margaret Mead, Alfred Kinsey, Peter Singer itd., nego pod povećalo stavljaju i njihove živote.

Ističući da se kultura smrti temelji na pogrešnom i fragmentarnom shvaćanju osobe i gubljenju osjećaja za nadnaravno i Boga, autori s nadom i velikim očekivanjima pozivaju na obnovu kulture života koja se temelji na ispravnom shvaćanju ljudske osobe i ponovnom otkrivanju Boga i njegovih dobročinstva.

Donald de Marco profesor je filozofije na koledžu Sv. Jeronim, u Ontariju u Kanadi, te izvanredni profesor antropologije i etike. Član je Američkoga savjetodavnog povjerenstva za bioetiku. Autor je brojnih knjiga, među kojima su istaknute The Heart of Virtue (Srce krjeposti) i Biotechnology and the Assault on Parenthood (Biotehnologija i napad na roditeljstvo).

Benjamin Wiker je docent znanosti i teologije na sveučilištu u Steubnevillu. Suradnik je više časopisa i autor knjige Moral Darwinism: How We Became Hedonists (Moralni darvinizam: Kako smo postali hedonisti).