Umrla Camilla Williams

Camilla Williams, prva crnkinja koja je nastupala u velikoj opernoj kući u Sjedinjenim Državama umrla je u 92. godini, objavili su njezini bliski suradnici.
Umrla je u svome domu zbog komplikacija povezanih s rakom od kojeg je bolovala, potvrdio je Alan Barker, glasnogovornik Jacobsove glazbene škole na sveučilištu u Indiani, gdje je diva dvadeset godina radila kao glazbeni pedagog.

Camilla Williams, rođena u Virginiji, na istoku SAD-a, počela je pjevati u crkvi još kao dijete a nakon završetka glazbene škole nastupala je s Philadelphijskim orkestrom.

Proslavila se nastupom u naslovnoj ulozi Puccinijeve Madame Butterfly s Newyorškom gradskom operom 1946. Međunarodnu karijeru počela je 1950. G. 1963. pjeva na glasovitom skupu u američkoj prijestolnici na kojemu je Martin Luther King održao svoj govor Sanjam.

Williams je bila i ambasadorica kulture. Na poziv predsjednika Dwighta Eisenhowera 1960. pjevala je pred japanskim carem i sudjelovala je na svjetskim turnejama na poziv američkog State Departmenta.

Karijeru je prekinula 1971.