Vampirologija za najhrabrije

U biblioteci Dodo, poznatoj i po bogato opremljenim knjigama za djecu, u seriji naziva Ologija, nakladnička kuća Planetopija je, nakon niza uspješnica poput Egiptologije, Zmajologije i Mitologije, objavila i naslov Vampirologija, autora Archibalda Brooksa.

Glavno obilježje serije Ologija sadržano je i u novoj knjizi: tvrdo uvezena, obiluje bogato ilustriranim stranicama i podacima koji govore o povijesti vampira, vampirskim moćima, lovcima na vampire, grofu Drakuli i brojnim drugim uzbudljivim detaljima vezanim uz tu temu.

Svim mladim čitateljima koji su zainteresirani za navedenu tematiku knjiga će poslužiti kao dodatni poticaj mašti. Stil pisanja gotovo prelazi granice fikcije i postaje  dokumentirana potraga za palim anđelima. Vampiri su, piše autor, drevno zlo, žive među nama, i ne odustaju od svojeg cilja – živjeti vječno, hraneći se krvlju. No moguće je oduprijeti se, čak i pobijediti tu jezivu pošast. Kako to učiniti, otkriva se u knjizi koju je, priča kaže, napisao jedan od boraca protiv vampira.

Živopisno ilustrirana, s brojnim korisnim dodacima – od prepiski do predmeta koji mogu odvesti na "pravi trag" - "Vampirologija" je knjiga samo za najhrabrije!
 
Djelo je preveo Nenad Patrun.