Maksimalno uzbudljiv Maksim Mrvica

Dvije godine nakon nastupa uz Zagrebačku filharmoniju, svjetska zvijezda Maksim Mrvica ponovno je sinoć, 10. veljače, održao koncert u Zagrebu.

Svojim nastupom i jedinstvenom pojavom Maksim je dokazao da je istinska glazbena zvijezda, a uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije i članove Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog priredio je koncert o kojem će se još dugo govoriti.

Od Exodusa do Rekvijema i od Child in Paradise do Habanere Maksim je jednu za drugom redao poznate crossover uspješnice uz glasno odobravanje pune dvorane, promoviravši ovim koncertom i svoj najnoviji album Appassionata.

Uzbuđenje je raslo do samog kraja koncerta, a dvorana je proključala u završnoj izvedbi Nostradamusa. Oduševljenoj publici Maksim je za bis darovao stavak U dvorani gorskoga kralja iz Peer Gynta Edwarda Griega. Ono što su organizatori Zagrebačka filharmonija i G.A.D. Produkcija najavljivali doista se i
dogodilo: Bila je to maksimalno uzbudljiva koncertna večer koja se nije smjela propustiti.

Koncertni niz Zvjezdanoga ciklusa nakon uzbuđenja koje nam je priredio Maksim Mrvica nastavlja se već 9. ožujka vrućim ritmovima kubanske salse u posve novom ruhu filharmonijskog orkestra. Drugo ime za latino glazbu u Hrvata Ricardo Luque, kubanska La dama del son - Jaqueline Castellanos, njezina kći Olvido Ruiz Castellanos i kubanski glazbeni veteran osebujnog vokala Luis Felipe de Armas, uz Zagrebačku filharmoniju i Salsa All Stars Band pod vodstvom Alana Bjelinskog garantiraju salsu kakvu sigurno još niste doživjeli.