Apokrifni transurfing

U izdanju Planetopije izišao je Apokrifni transurfing, još jedna knjiga u serijalu o "transurfingu" ruskog fizičara Vadima Zelanda. To su knjige dobro poznate čitateljima koji prate literaturu koja na inovativan način spaja osobni rast, duhovnost i popularnu znanost.

Serija opisuje tehniku upravljanja stvarnošću koja se temelji na ideji da stvarnost nije nešto na što se ne može utjecati, nego je čak možemo i birati. Pretpostavka je da postoji prostranstvo varijanti u kojem se čuvaju scenariji za sve što je bilo, što jest i što će biti. Pod određenim uvjetima energija ljudskih misli može materijalizirati određenu varijantu.

Apokrifni transurfing opsežno je, slojevito i kompleksno djelo koje izlazi iz općeprihvaćenih okvira. Na gotovo 400 stranica autor pruža nove uvide u dvostranu stvarnost koja nas okružuje: rabeći koncepte transurfinga odgovara na pitanja čitatelja o zdravlju i bolesti, ljubavi i seksu, razvoju samopouzdanja, napretku u karijeri i odnosima u obitelji, upozorava na važnost onoga što jedemo, pijemo i udišemo, poziva na razvoj svjesnosti i suosjećanja prema okolini i drugim bićima u njoj, savjetuje kako pripraviti ljekovitu vodu te navodi vlastite recepte za pripremu nekih zanimljivih i zdravih jela.

Autor smatra da je razuman čovjek, Homo Sapiens, stvar prošlosti, a da budućnost pripada svjesnom čovjeku, koji je spreman probuditi se u snu na javi. Naglašava kako njegove knjige nisu priručnici za samopomoć, nego čitateljima omogućuju da promijene način razmišljanja, djeluju i tako ostvare što žele: poenta nije u tome da se ljudi promijene, nego da postanu ono što uistinu jesu.

Vadim Zeland diplomirao je fiziku na Državnom sveučilištu u Kaliningradu. Do raspada Sovjetskog Saveza bio je uključen u kvantna istraživanja, a sada se bavi isključivo pisanjem. U svojim knjigama uspio je sjediniti saznanja suvremene znanosti, filozofska učenja i bogato osobno iskustvo.

Djelo je s ruskog prevela Ivančica Tarade.