Kino Edison ponovno u funkciji

Uz slogan Kino Edison - po kinu se grad poznaje Karlovčani će zgradi nakadašnjeg kina Edison vratiti prvotnu namjenu. Cjelodnevnim filmskim projekcijama u povodu 92. obljetnice njegove izgradnje mjerodavne će upozoriti na važnost kina i prikazivanja filmova u primjerenim uvjetima.

U ime organizatora, Kino kluba Karlovac, Marko Pekić je kazao da je javno gledanje pokretnih slika u Karlovcu počelo u zgradi Gradskog kazališta Zorin dom, ali kao "Apolo kinu". Iako su se filmovi vrtjeli i prije, prve stalne projekcije počele su 1912., kada je u neposrednom susjedstvu Zorin doma izgrađena i 14. veljače 1920. otvorena moderna kino-dvorana koja je dobila ime po tada još živućem američkom izumitelju Edisonu.

Valentinovo je za ovu akciju izabrano i zato da se zaljubljenima omogući da ove godine taj dan proslave u kinu u svojem gradu i to u dvorani koja osim lokalnog ima i nacionalnu važnost, kao dvoranu bogatog povijesnog i kulturnog značaja, kao prva namjenski građena kino-dvorana u ovom dijelu Europe.

U 11, 13, 15 i 16.45 na rasporedu su projekcije filma Koko i duhovi. U 19 i 21 počet će projekcije dvaju filmova, prvo Provjerena kopija, a potom Irski put, ali ne iz klasičnog gledališta, već kao "verzija gold class", odnosno "bar kino".