Mucalo: Publika je na dobitku

Duška Mucala, vršitelja dužnosti intendanta splitskog HNK, Kerumova je vladajuća većina na to mjesto postavila kao ekonomskog stručnjaka, a sada mu se zbog lošeg financijskog poslovanja trese fotelja.

Zbog duga u prošloj godini od dva i pol milijuna kuna gubi potporu gradskog vijeća i to prije raspisivanje natječaja za novog intendanta. Mucalo je danas iznio svoju stranu priče. Tvrdi da dug iznosi samo 317 tisuća kuna, 800 tisuća je dug nastao dijelom zbog potraživanja, dijelom zbog Splitskog ljeta, dok se najveća stavka od milijun i pol odnosi na tri premijere zbog kojih je publika na dobitku. 

One su moj grijeh, ali će svi ljubitelji kazališne umjetnosti me pohvaliti za te tri premijere, dok će me financijeri optužiti što sam potrošio milijun i pol bez njihova odobrenja. Mi ćemo u prvih šest mjeseci taj dug sanirati vlastitim sredstvima, izjavio je v. d. intendanta HNK Split Duško Mucalo

Prema Mucalovim riječima nitko ne piše o Splitskom ljetu 2011. na kojem je, kako je rekao, ostvaren minus od 338.000 kuna. Mucalo je odgovornima ocijenio ravnatelja Splitskog ljeta Nikšu Barezu i ravnateljicu dramskog programa na toj manifestaciji Senku Bulić.

Nisam ja uzeo honorar za četiri dana od 100.000 kuna, nisam ja od šest izvedbi dirigirao na četiri i uzeo 6.000 eura. Nisam ja zahtijevao hotel za sebe i suprugu za dva mjeseca koji košta 153.000 kuna i nisu mene svaki dan dva puta vozili vozači od hotela do splitskog HNK i natrag. Nisam ja uzimao pjevače iz svoje agencije, nisam ja nastupao u predstavi i tako bio u sukobu interesa. Nisam ja 'spiskao' 320.000 kuna za predstavu koju je za tri dana gledalo 145 ljudi, kazao je Mucalo, glede Splitskog ljeta 2011.