Oproštaj od Helge Vlahović-Brnobić

U velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu održana je komemoracija u  povodu smrti Helge Vlahović-Brnobić. Umirovljena spikerica, voditeljica i  urednica HTV-a umrla je 27. veljače u 68. godini nakon teške bolesti.

Helga Vlahović bila je dama urođene finoće i vedrine, spikerica i voditeljica toploga glasa zbog čijeg odlaska danas tuguju generacije televizijskih gledatelja i mnogi kolege s kojima je više od tri desetljeća radila na Hrvatskoj televiziji, istaknuli su njezini suradnici i prijatelji na komemoraciji.

Opraštajući se od kolegice, novinar Mladen Stubljar rekao je da je Helga Vlahović bila osoba iznimne životne snage i vedrine koja je još puno toga mogla pružiti svojoj obitelji i svima nama, a predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva Zdenko Duka istaknuo je visoku razinu njezina profesionalizma.

Izražavajući joj zahvalnost na djelu i veličini, Duka je rekao da je Helga Vlahović bila sjajna i nezamjenjiva voditeljica nenadmašne dikcije, govorila je više jezika, za razliku od današnjih "zvijezda i zvjezdica" kratkog sjaja.

Oliver Mlakar u svom je govoru naglasio kako mu nikada u 50-ak godina karijere nije bilo teže izaći pred publiku. Rekao je da je s Helgom uvijek uživao raditi.

Od jedne od najpoznatijih televizijskih voditeljica oprostili su se i urednica ozbiljne glazbe HRT-a Ivana Kocijan te Zlatko Mađar, urednik na Radio Sljemenu, na kojemu je Helga Vlahović počela karijeru 1964. godine.

Oproštajno pismo poslao je i nekadašnji ravnatelj Austrijskog kulturnog foruma Christian Ebner.

Kako je i željela, Helga Vlahović pokopana je na Mirogoju uz pjesmu I'll be watching you britanskog glazbenika Stinga.

U emisiji Čovječe, ne ljuti se 2. ožujka na Drugom programu Hrvatskoga radija od 9 sati prisjećamo se izdanja u kojem smo ugostili legendarnu spikericu i voditeljicu.

U subotu 3. ožujka na HTV-u 1 od 18.50 u posebnoj emisiji sjećanja o svojoj nezaboravnoj kolegici govore doajeni HRT-a: Jasmina Nikić, Ksenija Urličić, Vesna Spinčić Prelog, Željka Marković Fattorini, Milka Ganza, Oliver Mlakar, Miroslav Lilić, Mladen Stubljar, Saša Zalepugin i Božo Sušec