'Kosor pere ruke kao Poncije Pilat'

Jadranka Kosor jest naredila moje isključivanje iz stranke. Nakon toga, kao i mnogo puta dosad, potom pere ruke kao Poncije Pilat i prepušta drugima da donesu odluku umjesto nje. Rekla je to gošća Dnevnika 3, splitska vijećnica HDZ-a Sanja Bilač. Istu je izjavu u pisanom obliku danas poslala medijima.

Kosor govori o sukobu osoba i teoriji urote, a radi se zapravo o sukobu ideologija. Sigurna sam da je ovo prijelomni trenutak. Jadranka Kosor ne može pobijediti. Zato sam odlučila povući svoj zahtjev za njezinom neopozivom ostavkom jer, po mome mišljenju, za Jadranku Kosor ovi su unutarstranački izbori završeni, rekla je Bilač.

Što se tiče Splita, Bilač bi voljela vidjeti program HGS-a na kojem je dogovorena koalicija HDZ-a i Keruma. Smatra da je pitanje raskida splitske koalicije HDZ-a i liste obitelji Željka Keruma više civilizacijsko nego političko.

Što je još rekla pogledajte u prvom videoprilogu.

Podsjetimo, Bilač je prije tri dana pisala predsjednici stranke Jadranki Kosor i od nje zatražila neopozivu ostavku. Odmah su se pojavile informacije kako će Kosor izbaciti Bilač iz stranke. No Kosor je to opovrgnula. Zasad, Bilač je i dalje članica.

Časni sud za "nečasne" HDZ-ovce

Visoki časni sud HDZ-a dugo se nije sastajao. A sada kad se sastane, imat će posla preko glave. U stranci i dalje vladaju dvojbe u vezi s članstvom. Izbacivanje iz stranke, primanje u stranku. Čija iskaznica vrijedi, a čija ne. Koji su kriteriji za to?

Uzburkani duhovi u HDZ-u

Kosor tvrdi da se za primanje natrag u stranku onih koji su bili članovi mora sastati Visoki sud časti. Deseci članova primljeni su bez toga. Među njima i Tomislav Karamarko. Kosor najavljuje reviziju. Tko će pred sud časti, tko neće? Što o svemu kažu primljeni i izbačeni?

U drugom videoprilogu pogledajte "časne i nečasne".