Izujte se i uđite u umjetnički projekt

Hrvatsko-austrijski dizajnerski trojac Numen/For Use u nas je najpoznatiji po uređenju rovinjskog dizajn hotela Lone. Nakon Züricha, u novouređenoj su pulskoj galeriji Sveta srca 'numenovci' predstavili svoju neobiču izložbu nazvanu 'Introvertura'. Riječ je o izložbi svjetlosnih skulptura koje se prvi put u Hrvatskoj postavljaju u ovakvu prostoru. Numen/For Use predstavlja svoje recentne neutilitarne projekte, prvi put na jednoj izložbi.

Ovime je omogućen cjeloviti pregled dijela njihova stvaralaštva: Numen light, međunarodno popularna instalacija Selotejp, instalacija NET premijerno prikazana u belgijskoj galeriji Z33 sredinom 2011. te najnoviji projekt Tuft koji je svoju premijeru imao na švicarskom sajmu namještaja Neue Räume krajem 2011.godine.

Središnja instalacija koja je postavljena u Svetim srcima je Taft, a ostvarena je u suradnji s tvrtkom Regeneracija iz Zaboka. Instalacija se sastoji od 50 četvornih metara rukom tkanoga vunenog tepiha od kojeg je izrađen trodimenzionalni objekt koji će visjeti u zraku. Kao i s instalacijom Tape i u Tuft će se moći ulaziti i doživjeti jedan sasvim drugačiji svijet. Na izložbi su predstavljene i svjetlosne instalacije koje putem zrcaljenja stvaraju doživljaj gubitka tla pod nogama.

Ovo je trenutačno možda najljepša galerija u Hrvatskoj. Posjetitelji su spremno odbacili cipele kako bi se uvukli u ovaj umjetnički projekt. Sagova je u stanovima sve manje. Možda je ovo pokazatelj da su nam počeli nedostajati. Izložba je otvorena do 29. ožujka 2012.