Humanitarni mjuzikl osnovnoškolaca

Učenici Osnovne škole Ivana Granđe PŠ Adamovec izvest će 16. ožujka u kazalištu Trešnja mjuzikl Kralj lavova na engleskom jeziku. Predstava je osmišljena i izvođena u humanitarne svrhe.

Tako je u prosincu izvedena u kazalištu Narodnog sveučilišta u Sesvetama. Prikupljan je novac za učenike škole slabijeg imovinskog stanja. Učenici se nadaju kako će ovaj put uspjeti prikupiti sredstva za daljnji rad i buduća humanitarna gostovanja.

U 50-minutnoj predstavi sudjeluje 40-ak učenika od 5. do 8. razreda, ali i četvero bivših učenika škole koji su sada gimnazijalci. Scenografiju, kostimografiju, glazbu i ples radili su pod vodstvom profesorice engleskog Lane Barešić koja vodi dramsku sekciju u školi, ali i uz pomoć ostalih profesora, domara škole i roditelja. U izradu scenografije uključili su i učenike od 1. do 4. razreda. Gotovo svi profesori dolaze prije predstave kako bi što bolje našminkali male glumce.

Mladi humanitarci s tradicijom

Učenici PŠ Adamovec humanitarne projekte počeli su 2008. mjuziklom Ljepotica i zvijer na engleskom jeziku kada je sudjelovalo 30-ak učenika. Mjuzikl su uvježbavali od rujna, a izveli su ga početkom lipnja za Dan škole u školskoj dvorani. Učenici su na probe dolazili po tri do četiri puta tjedno na predsate ili su ostajali nakon nastave. Uvježbavali su tekst od 30 stranica na engleskom jeziku, osmišljali scenske pokrete. Zbor je otpjevao i otplesao pet pjesama.

Mali glumci su uspjeli oduševili školsku publiku, a zatim su gostovali na Sesvetskim jesenima, u Narodnom sveučilištu Sesvete, Dječjem kazalištu Dubrava i Kazalištu Trešnji. Novac su skupljali za učenika kojemu je dijagnosticirana teška bolest. Njihov je prijatelj, nažalost umro, ali su djeca odlučila predstavu izvesti za drugu djecu kojima je pomoć potrebna.