Predstavljena Rošinova zbirka "Uprknuće"

Zanimljiva politička publika okupila se na predstavljanju šaljivih, satiričnih pjesmica o politici i Saboru, Jerka Rošina. "Uprknuća" su unatoč pozivima zaobišli aktualni ministri, no ne i neki bivši politički moćnici, akteri korupcijskih afera.

Čudnovatu saborsku sjednicu sazvao je Jerko Rošin. Uime Odbora za ozbiljno zafrkavanje i zafrkavanje s ozbiljnim. Jedina točka problematika Uprknuća. Pristojno rečeno - ulizivanja.

Rošin kritizira krutu stranačku stegu i pretvaranje zastupnika u puke dizače ruku. Oslikava kolege, ali ne štedi ni sebe.

Rošinov prijatelj, Ivo Sanader došao je u pratnji odvjetnika. Došao je, kaže, prijatelju, ali bez komentara o politici i nedolasku HDZ-ovih predsjedničkih kandidata.

Zbirka se sastoji od 158 pjesama. Knjigu je karikaturama ilustrirao Ivan Šarić, a predstavljanje je popratila izložba saborskih karikatura Stjepka Rošina koji je i dizajnirao knjigu. Zbirku su predstavili Pajo Kanižaj, Slaven Letica i Danko Plevnik, a stihove su čitali Dragan Despot i Anja Šovagović.

Među ostalim uzvanicima bili su Luka Bebić, Bianca Matković, Berislav Rončević, Mario Zubović, Vinko Mladineo i Stjepan Fiolić.

Gledajući nasmiješena lica Jerka Rošina i Luke Bebića te bivšeg premijera, dolazim do zaključka da su Rošin i Bebić sretni jer im je imovina sigurna, rekao je Letica. Bebić, Rošin i Zubović založili su svoju imovinu kao jamstvo kako bi se Sanader branio sa slobode od optužbi za korupcijske afere.