Pohvala dokolici

U prostorijama nakladne kuće Verbum predstavljena je knjiga "Pohvala dokolici" Josefa Piepera. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Josef Pieper, po mnogima najveći kršćanski suvremeni filozof, u svojoj knjizi "Pohvala dokolici" upozorava na novi totalitarizam kojega smo sami iznjedrili pretvorivši naš svijet u svijet rada i korisnosti te na potrebu žurnoga povratka dokolici kao istinskom izvoru stvaralaštva. Sve veća užurbanost i zaokupljenost radom popraćena je očajem i tjeskobom upravo zbog nedostatka dokolice. Nedvojbeno je kako će knjiga potaknuti čitatelja na promišljanje čovjekova poimanja odnosa rada i slobodnog vremena.

Josef Pieper (1904.–1997.) jedan je od najpoznatijih i najčitanijih kršćanskih filozofa 20. stoljeća. Živio je i radio kao profesor filozofske antropologije u Münsteru. Njegova su djela prevedena na više jezika, a naklada im premašuje milijun primjeraka. "Pohvala dokolici", napisana 1947., smatra se jednom od njegovih najvažnijih knjiga.