Kvadrin 'Revolve' na vrhu svijeta

Sofa 'Revolve' domaćeg dizajn branda Kvadra Design koju su dizajnirali Numen/ForUse+Bratović&Borovnjak, dobio je jednu od najvažnijih svjetskih nagrada u dizajnu - Red Dot Award, u kategoriji produkt dizajna 2012. U konkurenciji od 4515 prijavljenih proizvoda, među kojima su i najveće globalne tvrtke i dizajneri, njih 62 je selektirano za nagradu.

Kvadra Design je prva tvrtka iz hrvatske industrije namještaja koja je osvojila ovu prestižnu nagradu. U stručnom žiriju bilo je čak 30 osoba, među kojima i Stefan Diez, vodeći njemački produkt dizajner. Svečana dodjela nagrada održat će se  u Essenu, 2. srpnja, a dan poslije bit  će otvorena izložba nagrađenih radova.

Ova nagrada nije samo nagrada sofi Revolvi, već i standardu kvalitete u proizvodnji tvrtke Kvadra. Naš proizvodni tim je u suradnji s dizajnerima razvio i poseban metalni mehanizam koji omogućuje jednostavnu transformaciju ove sofe iz položaja za sjedenje u ležaj za spavanje, istaknuo je vlasnik Kvadra Designa, Tomislav Knezović.

'Kvadra' je do sada izlagala na zagrebačkoj Ambienti (listopad 2011.), beogradskom Međunarodnom sajmu namještaja u studenom 2011., na kojem je sofa Revolve nagrađena Zlatnim ključem u kategoriji ojastučenog namještaja.