Natječaj za energetsku obnovu zgrada

U travnju će biti raspisan javni natječaj za obnovu prve zgrade iz programa cjelovite energetske obnove zgrada javnog sektora, a nakon toga natječaji će se raspisivati za svaku zgradu posebno, najavila je danas Irena Križ-Šelendić iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na radionici u sklopu IPA projekta Sudjelovanje građana u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti (CENEP).

Među zgradama za koje bi mogao biti raspisan natječaj mogle bi biti i one Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu, Dječjeg doma Lovran - podružnica Rijeka, Doma za psihički bolesne osobe u Motovunu, Doma za odrasle osobe "Sveti Frane" u Zadru te Klinike za traumatologiju u Zagrebu.
Irena Križ-Šelendić rekla je kako su im općine, gradovi i županije poslali popis zgrada koje žele uključiti u program obnove te kako se predviđa da bi u nj ove godine trebalo ući 500 zgrada.

Naglasila je kako otvaraju novo tržište za projektante, graditeljstvo i one koji će montirati opremu, a kad se to tržište i ponuda otvore, bit će lakše za stambeni sektor.