Počinje "Naj, naj, naj festival"

U gradskom kazalištu Žar ptica do 4. travnja održava se tradicionalni međunarodni 12. naj, naj, naj festival na kojemu će 15 kazališnih kuća iz Hrvatske i inozemstva izvesti dječje predstave, koje će i ove godne biti besplatne.

U festivalskoj konkurenciji ove godine nastupit će 10 domaćih kazališta i pet inozemnih kazališnih grupa iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije. Izvan konkurencije nastupit će GKL Rijeka.

Festival je natjecateljski i neće biti lutkarskih predstava. Stručni žiri sastavljen od uvaženih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave - skulpturom Zlatna Žar ptica u deset kategorija.

Izvan konkurencije i nakon dodjele nagrada GKL Rijeka izvest će predstavu Veli Jože. Predstave će, osim u Žar ptici, biti odigrane i u kazalištima Mala scena, DK Dubrava, Komediji, MCUK Travno i ZKM-u.

Festival je utemeljen 2001. kako bi se najbolja produkcija svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikazala mladoj zagrebačkoj publici tijekom proljetnih školskih praznika. Osobitost je festivala to što su sve predstave besplatne, čime je djeci omogućeno da školske praznike provedu u kazalištu uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.