Vrijedna književna donacija NSK

Makedonska ministrica kulture Elizabeta Kančeska Milevska predala je Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu vrijednu zbirku makedonske književnosti na engleskom jeziku Macedonian Literature.

Ministrica Kančeska Milevska, koja boravi u Zagrebu u povodu obilježavanja 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Makedonije, izrazila je osobito zadovoljstvo što upravo u takvoj prilici kapitalna edicija najboljih sabranih djela makedonskih duhovnih vrijednosti objavljenih na engleskom jeziku postaje dio fundusa krovne ustanove u kulturi u Hrvatskoj.

Na svečanosti je bio i makedonski veleposlanik u RH Dančo Markovski, a uveličao ju je nastup hrvatsko-makedonske etnoskupine Ezerki&Sedam osmina.

Program se nastavlja večeras nastupom makedonskog pijanista Simona Trpčeskoga sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Lisinski.

Ministrica Kančeska Milevska jutros se sastala s hrvatskom ministricom kulture Andreom Zlatar Violić. Dvije su ministrice potpisale sporazum o kulturnoj suradnji za razdoblje od 2012. do 2015. te izrazile potporu nastavku kulturne suradnje dviju zemalja.