Kosor ne zna za razgovore s Bajićem

Čula sam da je jedan od gospoda rekao da očekuje ostavku do kraja dana, kao što vidite kraj dana je blizu, nisam dala ostavku, naravno ni neću, izjavila je večeras u Dnevniku 3 Jadranka Kosor

Ja sam danas predstavila svoj program, svoje inicijative i govorila sam o onom što mislim da je dobro za HDZ. Zanimljivo je da nije bilo nikakvih inicijativa za ostavkama, za sjednicama Predsjedništva kad je naprimjer gospodin Milinović, zamjenik predsjednice HDZ-a, nedavno nakon sjednice Nacionalnog vijeća, na kojoj smo donijeli pravila o tome kako se u izbornom procesu moramo ponašati, rekao: "Iako sam digao ruku za, neću to poštivati".

Kosor je izjavila kako su besmislice ono što neki govore da je njezina inicijativa zbog toga što želi ostati duže na čelu HDZ-a. Ja sam sigurna da ću dobiti potporu izaslanika ili svih članica ili članova HDZ-a. Ovo će biti moja inicijativa i od nje ne odustajem. Mislim da je to dobro i važno, da HDZ zaslužuje da konačno svaki član glasuje za čelnu osobu. Čega se boje kolege? Ako je Sabor 20. svibnja, to može biti organizirano za 10 dana.

Kosor smatra da su se njezine kolege uzrujali i govore o tome da se ona služi inženjeringom jer kako je rekla vide da polako ali sigurno prevladavaju ljudi koji ju podržavaju unutar stranačkim izborima. Ovime im ja izbijam i taj adut, poručila je. 

Na pitanje je li autor ovog scenarija Vladimir Šeks, šefica HDZ-a je odgovorila da nije te da odbija da se na ovakav način govori o njemu, a da je prijedlog izvorno njezina ideja. Nismo napravili to prije godinu dana ili više jer smo se borili za završetak pregovora, za ulazak u EU i uspješno to obavili, za rast gospodarstva i naravno, borili smo se protiv korupcije, izjavila je. 

Sutrašnji Jutarnji list piše da je HDZ spreman nagoditi se s Mladenom Bajićem i priznati krivnju za izvlačenje novca iz Fimi medije. Zamoljena da komentira to, Kosor je izjavila kako ne zna na čemu Jutarnji list temelji takvu tvrdnju. Nije razgovarano ni sa kim, zapravo možda s nekim pretendendentima na mjestu predsjednika HDZ jest, ali sa mnom ne. Takvu odluku može donijeti samo predsjedništvo stranke, poručila je.

Cijeli razgovor s predsjednicim HDZ-a Kosor pogledajte u Dnevniku 3.

Ranije danas aktualna je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor povukla neočekivan potez. Predlaže da se izbori za čelnika stranke odgode do prvoga srpnja, te da se on izabere prema modelu - jedan član, jedan glas. Nije trebalo dugo čekati reakciju njenih protukandidata.

Darko Milinović rekao je da je riječ o nedemokratskom i očajničkom potezu gubitnika. U ime 12 od 19 članova predsjedništva HDZ-a zatražio je hitnu sjednicu predsjedništva stranke do srijede.

Tomislav Karamarko priopćio je kako je inicijativa Jadranke Kosor za biranje predsjednika stranke po načelu jedan član jedan glas alat za prikupljanje jeftinih političkih poena. 

Domagoj Ivan Milošević ustvrdio je kako se od početka zauzima za izbore po načelu jedan član - jedan glas. Međutim, ovako važna promjena pravila usred izbornog procesa krajnje je neodgovorna prema kandidatima, istaknuo je. 

Za Milana Kujundžića, Jadranka Kosor napravila je puč u HDZ-u.