Neće biti odluka ni po babama ni po stričevima

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić u Humu na Sutli prvi je put bio dostupan novinarima nakon što je premijer Zoran Milanović najavio da će ga predložiti za novog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Hajdaš Dončić rekao je da mu je žao što Zlatko Komadina više ne može biti ministar. O prvim potezima govorit će nakon što ga potvrdi Sabor, no, kaže, svjestan je da je ministarstvo na čije čelo dolazi iznimno kompleksno i zahtjevno.

Odlika dobrog ministra, a nadam se da ću biti dobar ministar, je da ima dobar tim stručnjaka. Svaki čovjek ne treba znati sve o svemu, ali treba znati harmonizirati mišljenja, znati prioritete i odlučivati što je prednost, a što nedostatak određenog projekta, izjavio je krapinsko-zagorski župan.

Hrvatsku doživljavam kao integralni sustav i moja osnovna edukacija je regionalni razvoj. Hrvatsku promatram kao mozaik regija. Neke su regije dosad bile zapostavljene, bilo fizičkom, bilo socijalnom infrastrukturom, poput Zagorja iz kojeg dolazim. No to ne znači da ću sada pogodovati svojem Zagorju. Moj cilj je sustav u kojem se ne odlučuje ni po babama ni po stričevima ni po poznanstvu, rekao je Hajdaš Dončić.

Otvoreno će voditi ministarstvo kao što je, kako je rekao, otvoreno vodio i Krapinsko-zagorsku županiju, a prioriteti će mu biti željeznica i širokopojasni internet.

Hrvatska bi trebala biti moderna zemlja koja sustavno rješava svoje probleme, među kojima i infrastrukturne, rekao je Milanovićev kandidat za nasljednika Zlatka Komadine.

A što o budućem ministru Hajdašu Dončiću misle i znaju kolege - Zdenko Antešić, zamjenik dosadašnjeg ministra Komadine, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te ministar uprave Arsen Bauk - doznajte u audioprilogu Hrvatskog radija.