2Cellos u zagrebačkoj Areni 12. lipnja

Poznati hrvatski violončelistički dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, održat će 12. lipnja prvi veliki koncert pred domaćom publikom u zagrebačkoj Areni. Koncert je zamišljen kao spoj klasičnog i suvremenog, na kojemu će uz pratnju Zagrebačke filharmonije svirati mješavinu klasike i rock and rolla.

Bit će malo drukčije nego inače jer ćemo započeti uz orkestar i malo klasike, kazao je Hauser. Koncert će otvoriti klasični dio s pratnjom Zagrebačke filharmonije nakon čega kreće spektakl, lom, adrenalin i kaos. Kad ljudi misle da ne može biti luđe, mi im pokažemo da može, poručili su 2Cellos.

Kako bi zvučali što autentičnije, u prvome će dijelu koncerta svirati na drvenim instrumentima. Nadamo se da ćemo se čuti, što je uvijek problem s tako velikim prostorima kad svirate na drvenim instrumentima, kazao je Hauser, kojemu je to prvi nastup sa Zagrebačkom filharmonijom.

Na prvom velikom hrvatskom koncertu svirat će svoje klasične hitove i skladbe s prvog albuma koje još nisu svirali pred domaćom publikom. Najavili su i nekoliko skladbi s novog albuma koji upravo dovršavaju a koji bi u distribuciju trebao krenuti najesen. Bit će i nekih iznenađenja i gostiju, kazao je Šulić.

Violončelistički dvojac Šulić i Hauser svjetsku su karijeru počeli postavljanjem svoje klasične izvedbe popularne pjesme Michaela Jacksona Smooth Criminal na YouTube u siječnju 2011. Za samo nekoliko mjeseci njihov je video doživio pet milijuna klikova. Osim što dovršavaju novi album, trenutačno sviraju u pratećem sastavu na svjetskoj turneji poznatoga britanskoga glazbenika Eltona Johna.