Roman promjene, potrage i pronalaska

U izdanju kuće Profil International nedavno je izašao šesnaesti roman Paula Austera "Sunset Park".

U najnovijem djelu Auster je naselio napuštenu kuću na Sunset Parku četirima nezaboravnim likovima i pretvorio je u jezgru veličanstvenog i ranjenog svijeta satkanog od ljubavi, gubitka, kajanja i osvete. "Sunset Park" roman je promjene, potrage i pronalaska, djelo kojim Auster još jednom osvaja čitatelje podsjećajući na veličanstveno čudo življenja.

Ovaj je roman vjerojatno jedna od najvažnijih književnih prekretnica našega doba i pravi užitak za čitanje. Austerovo je mjesto uz Vonneguta, Rotha i DeLilla... Vrijeme je da se najavi veliki postrecesijski roman. Čini se da je to baš "Sunset Park". Iznimno dobro napisan, iznenađujuće nježan roman s gromovitim završetkom; Pobjednički udarac suvremenog američkog romana, realističan i ozbiljan poput vašega života; Auster u sjajnoj formi... samo su neke od ocjena romana iz svjetskih medija.

Paul Auster je rođen 1947. godine u Newarku, u državi New Jersey. Englesku i komparativnu književnost diplomirao je na Sveučilištu Columbia. Svjetsku slavu i priznanje kritike stekao je romanima "Njujorška trilogija", "Mjesečeva palača", "Knjiga iluzija", knjigama autobiografskih zapisa, zbirkom poezije te hvaljenim i nagrađivanim scenarijima za filmove "Dim", "Dim u lice", "Glazba slučaja" i "Lulu na mostu". Knjige su mu prevedene na 35 svjetskih jezika.

Knjigu "Sunset Park" prevela je Mia Pervan.