Premijera 'Sad sam lucky'

Predstava Sad sam lucky, dio serije solokomada Sad sam kojima je Matija Ferlin, jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih koreografa i izvođača, privukao pozornost publike i kritike na međunarodnoj sceni, premijerno će se izvesti večeras u Zagrebačkom plesnom centru.

Njegova nova predstava nastavlja konceptualno razmišljanje započeto u prijašnjim predstavama te serije, no sada se autor prvi put ne bavi svojom osobnošću, već su mu ishodišne točke poezija i život slovenskog pjesnika Srečka Kosovela.

Dramaturgiju predstave potpisuje Goran Ferčec, scenografiju Mauricio Ferlin, a glazbu Luka Prinčić. Uz Zagrebački plesni centar producenti su pariški Centre National De La Danse i festival Rencontre Choreographique te slovenski Emanat, zavod za afirmaciju i razvoj plesa i suvremene umjetnosti, pa će se nakon Zagreba predstava igrati u Ljubljani i Parizu.

Matija Ferlin dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje i za najbolju predstavu u cjelini za 2010., a njujorški časopis V Magazine istaknuo ga je prošle godine kao novo koreografsko ime na suvremenoj svjetskoj plesnoj sceni.