Završen 5. Mali Marulić

Nagradu 5. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić za predstavu u cjelini dobila je predstava "Rent a friend" Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba.

Prema odluci žirija 5. Malog Marulića nagrada za dramatizaciju dodijeljena je Reneu Medvešeku za predstavu "Veli Jože" u izvedbi riječkog Gradskog kazališta lutaka. Medvešek je za tu predstavu dobio i glavnu nagradu za režiju.

Nagradu za majstorski izvedeno scensko pripovijedanje i obraćanje dječjoj publici dobio je ansambl predstave "Tajna Krpen Kralja" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Nagradu za lutkarsku animaciju lika Prašnjavka iz istoimene predstave Gradskog kazališta lutaka Split osvojila je Andreja Majica.

Aleksandra Naumov dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi "Rent a friend" Gradskog kazališta Trešnja, a Zlatko Vicić nagradu za lutkarsku animaciju lika Velog Jože iz istoimene predstave.

Među nagrađenima je i Peter Harl koji je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u monodrami "Antonton" ("Antuntun"- Grigora Viteza) Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice.

Scenograf Ivan Dobran i lutkarica Sunčica Jerković iz predstave "Prašnavko" GKL Split nagrađeni su za likovni izričaj u cjelini.

U natjecateljskom dijelu programa bile su izvedene predstave iz sedam hrvatskih i slovenskog kazališta. Izvan konkurencije izvedena je predstava Gradskog kazališta mladih Split "Krčma, alkar, duga".

Festival je posjetilo 2800 gledatelja, a predstave su bile izvođene u svim splitskim kazalištima; Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i HNK, javlja Hina.