Monte Librić prvi put samostalan

Otvoren je peti festival dječje knjige "Monte Librić". Na svom prvom samostalnom izdanju, od 24. do 29. travnja, okupit će više od četrdeset sudionika sa sedamdesetak programa.

Direktorica Monte Librića Slavica Ćurković istaknula je kako će se u šest festivalskih dana izmjenjivati mnogobrojna i raznolika predstavljanja autora, kreativne i edukativne radionice, kazališne predstave, filmske projekcije, stručni skupovi i izložbe.

Žarište festivala ove je godine na talijanskoj književnosti za djecu. Programske cjeline djelomično su dvojezične i u njima se na vrlo spontan način isprepliću hrvatski i talijanski jezik s dijalektalnim bogatstvima, naglasila je Ćurković dodavši kako ovogodišnji Monte Librić ima i svoj Nulti dan na kojem će se predstaviti najzanimljiviji nakladnici dječje knjige s novim izdanjima i budućim projektima.

Više od 50 hrvatskih nakladnika i 2.300 naslova čini impresivnim i prodajni dio Librića. Izbor slikovnica za najmlađe, izbor knjiga za male strastvene čitače, edukativni naslovi, stručna literatura za pedagoge i nastavnike, raznolik izbor knjiga talijanskih nakladnika za djecu koji je priredio Edit iz Rijeke, zatrpat će djecu, kazala je direktorica Monte Librića.

Festivalski programi u Librić gradu odvijat će se na tri scene, od kojih će zasigurno najzanimljivija biti "Librić kućica".