Stipendije za mlade menadžere u kulturi

Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić i direktor Austrijskog kulturnog foruma Georg-Christian Lack predstavit će u Ministarstvu kulture program EUNIC stipendije za mlade hrvatske menadžere u kulturi.

Cilj šestomjesečnih stipendija je povezivanje menadžera u kulturi s relevantnim kulturnim institucijama u EU-u te kreiranje kontinuiranog produktivnog odnosa institucija u kojoj odabrani/a stipendist/ica radi i institucije u kojoj gostuje.

EUNIC je mreža međunarodnih kulturnih instituta država članica Europske unije. Osnovana je 2006., trenutno ima 29 članova iz 25 zemalja, a djeluje u više od 150 zemalja s više od dvije tisuće podružnica. Njihov rad usmjeren je na područje umjetnosti, jezika, mladih, obrazovanja, znanosti, interkulturni dijalog i razvoj sektora. Lokalni EUNIC klaster u Zagrebu čini sedam ustanova - Austrijski kulturni forum, British Council, Goethe Institut, Institut Francais, Talijanski institut za kulturu, Aula Cervantes i Instituto Camoes. Njihovi će predstavnici prisustvovati dodjeli stipendija.