Svjetski dan plesa

Na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, od 1982. slavi se Svjetski dan plesa. Hrvatska ga obilježava od 1999.  Kroz mrežu Nomad Dance Academy u Karlovcu, Zadru, Varaždinu, Puli i Zagrebu, pod sloganom Go out and dance, Svjetski dan plesa obilježava se simultano.

Plesnjakom na ulici i Osječani su se pridružili obilježavanju Svjetskog dana plesa. Na središnjem gradskom trgu nekoliko stotina raspoloženih plesača i prolaznika podsjetilo je da je kretanje uz glazbu - jedan od najboljih načina za - poboljšanje raspoloženja i borbu sa stresom.

Točno u 17 sati u svim se gradovima u zrak pustilo 30 balona, kao simbol 30. godišnjice te manifestacije. Također, pročitane su poruke svjetski poznatog nizozemsko-marokanskog koreografa Sidija Larbija Cherkaouija te bivše hrvatske balerine i međunarodno priznate baletne pedagoginje Irene Milovan.

Na zagrebačkom Zrinjevcu proslavom Svjetskog dana plesa pod sloganom Ples  svima počinje festival suvremenog plesa Platforma.hr. Zagreb u svibnju očekuje i Tjedan suvremenog plesa. 

Odvojite nekoliko minuta. Besplatno je, a život nakratko pretvara u ritam muzike za ples!