Luki Paljetku nagrada 'Zvonimir Golob'

Hrvatski književnik i akademik Luko Paljetak za pjesmu Kaputi dobitnik je Nagrade za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu Zvonimir Golob za 2012. godinu, priopćeno je iz Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR).

Za dodjelu nagrade pjesniku Luki Paljetku odlučio je Prosudbeni sud u kojem su bili Božica Jelušić, Josip Palada, Mladen Pavković, Draženko Samardžić i Kostadinka Velkovska. Na natječaj su pristigli radovi 524 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Slovenije, Kanade i SAD-a.

Zbog velikog broja pristiglih radova na natječaj Prosudbeni sud je odlučio dodjeliti još pet prigodnih Priznanja. Luka Paljetak je autor brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija, a živi i radi u Dubrovniku.

UBIDR natječaj organizira kako bi potaknuo na pisanje poezije, a poglavito na sjećenje na hrvatskog književnika Zvonimira Goloba, rođenog 1927. u Koprivnici, a preminulog 1997. u Zagrebu. Nagrada će mu biti uručena 1. lipnja, na obljetnicu smrti Zvonimira Goloba.