Idemo po pobjedu!

Nina uoči odlaska na Eurosong: Najvažniji je ulazak u finale, a onda idemo po pobjedu!

Nina Badrić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu i naša delegacija predstavili su se u ponedjeljak javnosti uoči sutrašnjeg odlaska u Baku gdje će se slijedećeg tjedna održati 57. natjecanje za izbor pjesme Eurovizije.

Uz Ninu, na konferenciji za medije bili su i njezini prateći vokali Ivana Čabraja, Jelena Majić i Danijela Večerinović, plesači Igor Barberić i Dinko Zec te glazbeni producent Ante Gelo.  Uz njih, među okupljenima je bio i šef hrvatske delegacije Aleksandar Kostadinov, urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi te producent Rajko Pavlović. Za gledatelje HTV-a Eurosong će komentirati Duško Ćurlić.

Sve je super, imam odličnu ekipu, važno mi je da zadržimo pozitivan duh, pozitivan pristup. Mislim da mi nismo od onih ekipa koje idu pošto-poto na prva mjesta, najvažnije je da imamo dobar nastup, rekla je Nina.

Dodala je kako bi voljela da hrvatska ekipa bude proglašena najsimpatičnijom ekipom na ovogodišnjem Eurosongu. To će biti najveći uspjeh, i svakako da uđemo u finale, a ako to uspijemo, onda se možemo nadati i pobjedi, dodala je Nina.

Na ovogodišnjem Eurosongu  natječu se predstavnici 42 zemlje. U svakoj od dvije polufinalne večeri nastupit će predstavnici 18 zemalja, a 10 najboljih ulaze u finale.

U velikom finalu 26. svibnja natjecat će se 26 zemalja, predstavnici 20 zemalja iz dvije polufinalne emisije, te šest zemalja koje u finale ulaze izravno, a to su Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka i prošlogodišnji pobjednici - Azerbajdžan.

Nastupe pojedinih predstavnika, uz televoting (50%), ocjenjivat će i nacionalni žiriji (50%). 

Naša Nina nastupit će druge večeri, 24 . svibnja a redoslijed nastupa druge večeri je sljedeći: 1. Srbija, 2. Makedonija, 3. Nizozemska, 4. Malta, 5. Bjelorusija, 6. Portugal, 7. Ukrajina, 8. Bugarska, 9. Slovenija, 10. Hrvatska, 11. Švedska, 12. Gruzija, 13. Turska, 14. Estonija, 15. Slovačka, 16. Norveška, 17. Bosna i Hercegovina te 18. Litva.

Urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi  istaknula je uoči odlaska kako je  inicijalni cilj Zabavnog programa HTV-a da projektom, „Idemo na Eurosong s Ninom“  dostojno i uspješno  predstavi svoju zemlju na ovogodišnjem Eurovizijskom natjecanja, uspješno uplovio  u svoju finalnu fazu. 

Ponosna sam na cijeli tim i Ninu te na velikoj količini pozitivne energije od samoga početka koja je nadvladala sve nedaće koje su nam se našle na putu i zahvaljujem svima na svesrdnoj i iskrenoj podršci, rekla je Homsi.


Pogledajte prvu probu u Bakuu: