"Ljepirice" najbolja amaterska predstava

Najboljom predstavom 52. festivala hrvatskih kazališnih amatera proglašena je predstava 'Ljepirice' Davora Mojaša, koju je izveo Studentski teatar 'Lero' iz Dubrovnika. Tu je predstavu stručno povjerenstvo ocijenilo najboljom u cjelini od 18 predstava odigranih na Festivalu, održanom od 16. do 20 svibnja u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Nagradu za najbolju mušku ulogu odnio je Marko Movre iz predstave 'Nostalgija' Kazališta 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Mariji Cvrlje Radović, koja je utjelovila šjoru Anu u predstavi 'Dujo Manzan i Mate Manistra' Sinjskoga pučkog kazališta.

Redatelj Vladan Ivković iz skupine 'Bjelokaz 1' Bjelovarskog kazališta nagrađen je za najbolju režiju predstave 'Ima li mrtvih?', dok je za najbolji tekst, odnosno adaptaciju predstave 'Babica se zdigla', nagradu odnijela Štefica Fanjek iz Dramske sekcije Hrvatskoga pjevačkog društva Zelina.

Za inovacije u dramskoj pedagogiji nagrada je pripala Sanji Hrnjak, redateljici predstave 'Kratki životni rezovi' Dramskog studija Gradskog kazališta 'Zorin Dom' iz Karlovca.

Stručno povjerenstvo su činili glumica i redateljica dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, teatrologinja i dramska pedagoginja dr. sc. Sanja Nikčević te redatelj doc. Robert Raponja.