Najbolja predstava "Mrzim istinu" O. Frljića

Najboljom predstavom na 19. festivalu glumca, koji se održavao u Vinkovcima, proglašena je predstava Mrzim istinu autora i redatelja Olivera Frljića, u izvedbi Teatra&TD.

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjem Festivalu glumca bilo je 19 predstava, koje je odabrao Žarko Potočnjak. O najboljoj predstavi u cjelini, koja je dobila nagradu Vanja Drach, te glumcima odlučivao je ocjenjivački sud koji su činili Helena Buljan, Branka Trlin i Milan Štrljić.

Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju glumicu pripala je ravnopravno Mariji Sekelez za ulogu Helene i Nataliji Đorđević za ulogu Lane u predstavi Diva Marijane Nola, u režiji Želimira Mesarića i produkciji GK Žar ptica iz Zagreba, te Anji Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi Nosi nas rijeka Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji GDK Gavella iz Zagreba.

Najboljim glumcima, kojima također pripada nagrada Fabijan Šovagović, proglašeni su René Bitorajac i Tarik Filipović za uloge u predstavi Spektakluk Renéa Bitorajca, Tarika Filipovića i Zorana Lazića, u režiji Renéa Bitorajca i Tarika Filipovića i produkciji Satiričkoga kazališta Kerempuh iz Zagreba, te Rakan Rushaidat za ulogu Marija u predstavi Ja, tata! Bjarnija Haukura Thorssona, u režiji Borisa Kovačevića i produkciji Teatra Exit iz Zagreba, i za ulogu Dragana u predstavi Mrzim istinu.

Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je ansambl predstave Mala djeca, veliki ljudi (Luka Juričić, Dean Krivačić, Tomislav Krstanović, Igor Kovač) Renate Carole Gatice, Natalije Manojlović i Lane Šarić, u režiji Renate Carole Gatice i produkciji Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

Nagrada Ivo Fici za najboljega mladoga glumca ili glumicu do 28 godina dodijeljena je Lani Heleni Hulenić za ulogu gospođice Fischer u predstavi Picasso Jeffreya Hatchera, u režiji Nenni Delmestre i produkciji kazališta Playdrama iz Splita.

Priznanje 19. festivala glumca dodijeljeno je glumcu Jošku Ševi. Nagrade i priznanja najboljoj predstavi te glumcima bit će dodijeljene večeras, na svečanosti u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima.