Počinje Clerkenwell Design Week

U Londonu počinje godišnji međunarodni festival produkt dizajna Clerkenwell Design Week (CDW), na kojemu će svoje najnovije proizvode i inovacije u dizajnu namještaja od 22. do 24. svibnja predstaviti više od 50 britanskih i stranih proizvođača i dizajnera.

Pokrenut 2010. u dijelu središnjeg Londona Clerkenwellu, srcu britanske kreativne industrije poznatom po mnoštvu arhitektonskih i dizajnerskih ureda, Clerkenwell Design Week trodnevni je festival posvećen kreativnom dizajnu i njegovu utjecaju na društvo.

U središtu festivala su dvije međunarodne izložbe na zanimljivim povijesnim lokacijama posvećene novim autorima u suvremenom produkt dizajnu i dizajnu namještaja. Za vrijeme festivala svoja će vrata otvoriti i više od 60 izložbenih prostora po Clerkenwellu - među kojima i svjetski poznati Vitra, Poltrona Frau, Flos i Moroso, gdje će se održavati niz okruglih stolova, radionica i raznih drugih događanja.

Program se održava u zgradi Farmiloe Building, koja je nekoć udomljavala skladišta i urede londonskih trgovaca staklom i olovom, te u prostorima nekadašnje viktorijanske podzemne tamnice House of Detention, a ove se godine proširio i na još jednu intrigantnu građevinu, clerkenwelški Muzej reda svetog Ivana.

Intrigantnim pitanjima modernog dizajna i arhitekture pozabavit će niz različitih događanja organiziranih u sklopu trodnevnog programa, u kojima će sudjelovati brojna renomirana imena domaće i međunarodne scene, koja će ponuditi dinamičan miks predavanja, rasprava, prezentacija, izložbi, instalacija, performansa, glazbe, ulične zabave i radionica.

Ove je godine kao posebna poslastica najavljeno i održavanje inspirativnih brzih prezentacija zanimljivih kreativaca poznatih pod nazivom Pechakucha. Više detalja dostupno je na web stranici www.clerkenwelldesignweek.com.

Ove je godine kao središnja instalacija najavljeno sićušno putujuće 'pop-up' kazalište britanskog multidisciplinarnog studija i međunarodne neprofitne organizacije poznate po svojim interaktivnim projektima Aberrant Architecture.