Urbana bajka o zanemarenoj tinejdžerici

Roman Asasin ili Latica u nevolji Hrvoja Hitreca, sumorna urbana bajka o tinejdžerici zanemarenoj od roditelja karijerista i poniženoj od vršnjaka, pripadnika tajkunske mladeži, predstavljena je na Prvom hrvatskom festivalu knjiga.

Latica je djevojčica koja je u osnovnoj školi bila jedna od nevidljivih, iako je željela biti popularna. To odlučuje promijeniti u srednjoj školi, no u elitnoj zagrebačkoj gimnaziji nailazi na krivog dečka i krivo društvo, rekao je Hitrec. Objasnio je kako se Asasin iz naslova odnosni na videoigricu u kojoj glavna junakinja pronalazi svog viteza zaštitnika.

Po Hitrecovim riječima, tema nasilja među mladima kojim se bavi knjiga vrlo je aktualna i za nju postoji veliki interes, a nada se da će njegova priča o Latici biti postavljena i na kazališne pozornice, s obzirom na to da ju je adaptirao u dramu Asasin.

Hrvoje Hitrec (1943., Zagreb) hrvatski je književnik, romanopisac, dramski pisac, filmski i televizijski scenarist, koji je mnoge od svojih knjiga posvetio djeci i mladima. U romanima, pripovijetkama, dramskim i televizijskim ostvarenjima najčešće mjesto zbivanja mu je Zagreb, koji je i grad njegovih popularnih Smogovaca.