Pljačkaš se ubio pred policajcima

Zagrebačka Policijska uprava izvijestila je na konferenciji za novinare da se osumnjičeni za jučerašnju pljačku Privredne banke na Jarunu nakon potjere ustrijelio u svojem automobilu.

Nakon pljačke policija je ušla u trag 42-godišnjem razbojniku koji je policiji poznat po mnogim teškim kaznenim djelima, poput napada na policajca, zbog kojih je bio u zatvoru u Italiji. Nakon pljačke, policija je osumnjičenika namjeravala uhititi oko 22 sata ispred unajmljenog stana u zagrebačkome naselju Laništu, a pridružila joj se specijalna policija iz ATJ Lučkog.

Budući da je osumnjičenik počeo bježati automobilom, policija je upotrijebila oružje i pucala u automobil, pri čemu je ozlijeđen jedan policajac. Na zagrebačkoj obilaznici kod motela "Plitvice" bjegunac je stao i pred policajcima si pucao u glavu. Ozlijeđen, prevezen je u KB Sestara milosrdnica gdje je umro.

Tijekom očevida u vozilu je pronađen gotovo sav opljačkani novac, oružje koje je oteo zaštitaru i dio odjeće koju je nosio tijekom razbojstva, izvijestio je načelnik Odjela općeg kriminaliteta zagrebačke Policijske uprave Krešimir Antolić. 

Antolić je izvijestio i da je završena kriminalistička istraga nad 45-godišnjakom za kojega policija osnovano sumnja da je opljačkao tri poslovnice banaka i odnio oko 160 tisuća kuna. Uhićen je u istočnome dijelu Zagreba nakon opsežne kriminalističke istrage.