Vitomira Lončar pod istragom

Poput političke i kulturna je scena, nažalost, opterećena skandalima i prepucavanjima. Jedan od posljednjih - sukob između ravnateljice Male scene Vitomire Lončar i predsjednika Odbora za kulturu Grada Zagreba Zvonka Makovića - pokazuje koliko su stvari otišle daleko.

Nakon mnogih kazališnih nagrada nedavno je Vitomira Lončar, ravnateljica privatnog kazališta za djecu i mlade Mala scena, primila specijalno priznanje i za književni rad. Naime, piše blog Slamka spasa u kojemu svaki tjedan upozorava na nezakonitosti u hrvatskim, pogotovo zagrebačkim kazalištima. Priznanje koje je za taj rad dobila ne nosi zvučno ime. Zove se Istraga Državnog inspektorata.

Paralelno s tom službenom istragom, Vitomira Lončar našla se i pod privatnom medijskom istragom Zvonka Makovića, kolumnista tjednika Aktual. Zvonko Maković, inače zastupnik u Gradskoj skupštini i predsjednik Odbora za kulturu Grada Zagreba, u svojoj je prošlotjednoj kolumni iznio detaljno izvješće o poslovanju Kazališta Mala scena za 2011. godinu.

Posljednji blog Vitomire Lončar objavljen prošle nedjelje otvoreno je pismo zagrebačkim političkim i kulturnim vlastodršcima. U njemu traži da reagiraju na tekst Zvonka Makovića. No zasad baš svi pozvani šute.