Festival jednominutnih filmova

Grand prix 20. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koji je sinoć održan u Požegi pripao je švedskom autoru Niklasu Anderssonu za film Mad Musik.

Zlatnu plaketu, po odluci stručnog žirija, dobio je film Travelling, autora Wan King Fai iz Kine, srebrnu film Moram se koncentrirati, Zvonimira Rumboldta iz Hrvatske, a brončanu Darovi Božića, Krešimira Kvešteka, također hrvatskog autora.

Nagrada UNICA-e koja se dodjeljuje autoru čiji film pridonosi razumijevanju među narodima sinoć je pripala Weng Fang Zhongu iz Tajvana za film Sexual Delusion. Nagradu publike odnio je film Hoću bracu, autora Tomislava Starčevića, dok je u kategoriji za najbolji hrvatski film priznanje osvojio Moram se koncentrirati.

Festival je organizirala požeška udruga GFR Film-video i Hrvatski filmski savez, a pristiglo je 313 jednominutnih uradaka iz 45 zemalja od kojih je sinoć u službenoj konkurenciji bilo prikazano 60 filmova. Za festival su prvi put svoje jednominutne uratke poslati autori iz Cipra, Egipta i Kosova.