Večeras 50. izvedba "Lede" u Gavelli

Leda Miroslava Krleže u režiji Borisa Svrtana svečano će se večeras 50. put izvesti u kazalištu Gavelli u sklopu festivala Gavella i Europlakat Fair na kojem se tradicionalno na kraju sezone izvode sve predstave koje su trenutačno na repertoaru tog kazališta.

U predstavi glume Ozren Grabarić, Janko Rakoš, Bojana Gregorić-Vejzović, Franjo Dijak i Jelena Miholjević te Damjan Sabolić Novaković, Mirela Videk i Marko Gudelj. Scenograf je Miljenko Sekulić, kostimograf Leo Kulaš, suradnik za govor Tomislav Rališ, koreografkinja Mirjana Preis, a svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik.

Festival Gavella i Europlakat Fair otvoren je sinoć izvedbom prošlogodišnje premijerne predstave Nosi nas rijeka Elvisa Bošnjaka. Nakon Lede, sutra je na rasporedu Četvrta sestra, a tijekom festivala do 14. lipnja bit će izvedene i predstave Platonov ili Drama bez naslova, Dundo Maroje, Crne oči, San Ivanjske noći, Život je san, Kvetch, Ženidba i Peer Gynt.

Festival završava završava Moliereovim Tartuffeom u režiji Marca Sciaccaluge i dodjelom nagrada najboljem glumcu i glumici u predstavama koje su premijerno izvedene ove sezone.