Ostojić: Idem na Gay pride

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da on na paradu dolazi iako nikoga ne poziva da ondje dođe. Rekao je kako vjeruje da se na Split Prideu 9. lipnja neće dogoditi neredi kao lani. Pozivam sve da poštuju demokraciju, ljudska prava, prava na različitost.
Splitska policija ozbiljno se priprema za Gay pride. SOA je taj događaj procijenila kao najveći sigurnosni problem u Splitu u posljednjih deset godina, a u medijima se pojavila informacija da policija nadzire i ekstremni dio Torcide, koji, navodno, priprema i Molotovljeve koktele za povorku ponosa.

To su gluposti, kaže Stipe Lekić iz Torcide i objašnjava da njih zanima samo Hajduk.

Policija je jutros na razgovor pozvala splitske ugostitelje koji imaju kafiće na Rivi. Podsjetimo, Građanski stožer za obranu splitske Rive pokrenuo je peticiju među ugostiteljima s Rive, u kojoj traže zabranu parade. Potpise i zahtjev poslat će gradonačelniku Željku Kerumu i ministru poduzetništva Gordanu Marasu, i to zbog štete koju će ugostitelji pretrpjeti taj dan zbog policijskih blokada koje će onemogućiti gostima da uđu u kafiće.