Ogulinski festival bajki

Više od tisuću djece iz cijele zemlje prisustvovalo je u Frankopanskom kaštelu u Ogulinu otvorenju 7. ogulinskog festivala bajke gdje su mogli pogledati predstave i uključiti se u radionice te slušati priče Ivane Brlić Mažuranić

Festival traje do nedjelje. Prema zamisli umjetničkog direktora Marija Kovača, petak je Dan Ivane Brlić-Mažuranić, subota Dan životinjskog carstva, a nedjelja je proglašena Danom dječjih pustolovina.

Trodnevni kulturni program obuhvaća neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, zatim animaciju, pripovijedanje, koncerte i edukativno-prezentacijske radionice. Ljubitelji rekreacije moći će se uključiti u ciklobajku i zajedno s domaćim klubovima Babaroge i Vještice doživjeti čari ogulinskog krajolika.

Ekoturistički vlak Karlek prometovat će u subotu, 9. lipnja, na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb, a gosti će moći dobiti i putovnicu zavičaja bajke za raznovrsne pogodnosti u ugostiteljskoj ponudi.

Iz programa, koji obuhvaća 68 različitih sadržaja, organizatori izdvajaju karlovački Teatar sjena, Buditelje, Artistiku, kazalište Produkcija Z iz Splita, kazalište BEMBO, Zagrebačko kazalište lutaka, Kristalnu kocku vedrine iz Siska, kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, kazališta Svarog, Merlin i Mala scena, dječje kazalište Teatar OZ, dječje kazalište Ivana Brlić-Mažuranić iz Slavonskog Broda, pripovjedno kazalište Jadranke Bargh, udrugu Pusti priču iz Pule, dramski program Hrvatskog radija, kazališnu skupinu Jaglac/DND Ogulin, udrugu Radost iz Ogulina, kazališnu udrugu Đula, udrugu Ruta s Cresa, udrugu Šuška iz Osijeka i atelje Janja Gora.

Festival organiziraju udruga Ogulinski festival bajke i ogulinska Turistička zajednica, a vezano uz činjenicu da je u Ogulinu 1874. godine rođena književnica Ivana Brlić-Mažuranić, autorica zbirke pripovijedaka Priče iz davnine i Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, prvog dječjeg romana hrvatske književnosti.