Djevojke dobitnice nagrade 'Luka Ritz'

Četvrtu godinu u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljena je nagrada "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i nenasilja u školama. Ta nagrada nastala u spomen na Luku Ritza, nevinu žrtvu neljudskog vršnjačkog ponašanja, dodjeljuje se svake godine učenicima u osnovnim i srednjim školama.

Ove godine nagradu su dobile dvije djevojke - Ivona Farkaš iz OŠ Kralja Tomislava u Našicama te Klara Đurkin iz Klasične gimnazije u Čakovcu. Nakon što su im nagrade uručili premijer Zoran Milanović i ministar obrazovanja Željko Jovanović, učenice su zahvalile svima koji su ih hrabrili i poticali u promicanju tolerancije i nenasilja, a posebno roditeljima Luke Ritza.

Uime povjerenstva za dodjelu nagrada Suzana Ritz je naglasila kako se nagrada, koja nosi ime njezina sina, dodjeljuje u spomen na sve mlade ljude koji, kao žrtve maloljetničke delikvencije, danas nisu sa svojim roditeljima, obiteljima, prijateljima. Odraslima je poklonila svoju misao: Ne brinite se što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju.