Na MDF-u više od 1200 izvođača

Šibenski Međunarodni dječji festival (MDF) počinje 23. lipnja predstavom Mačak Džingiskan i Miki Trasi, a na festivalu će u 135 dramskih, lutkarskih i glazbenih programa sudjelovati više od 1200 izvođača.

Ravnateljica HNK Šibenik Nera Gojanović Kljajić istaknula je na konferenciji za novinare da je vodstvo MDF-a zadovoljno programom ovogodišnjega festivala, premda je financijska konstrukcija zaključena, kako je rekla, čarobnim štapićem.
Proračun festivala iznosi dva milijuna kuna, od čega je 500 tisuća kuna izdvojilo Ministarstvo kulture, a 280 tisuća kuna Šibensko-kninska županija, usto se predviđa da će preko šibenske Gradske riznice biti uplaćeno 600 do 700 tisuća kuna.

Kao novost ovogodišnjeg MDF-a ravnateljica kazališta istaknula je suradnju s marinom Mandalina kroz edukativni program za djecu vezan uz more te suradnju s udrugom Bagatin koja će tijekom petodnevne radionice djecu angažirati u izradi suvenira od različitih materijala, što će naknadno biti poklonjeni sudionicima festivala.
Ovogodišnja novost je i simpozij Osvrt na prošlost-pogled u budućnost koji će se održati u nedjelju, 24. lipnja u predvorju šibenskoga HNK-a. Na simpoziju će sudjelovati ugledni šibenski kulturni djelatnici poput Vinka i Ive Brešana, Pavla Roce, Jakše Fiamenga te mnogih drugih.

Usto, na MDF-u će prvi put sudjelovati i djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Iz bogatog ovogodišnjeg programskog festivala među programskim osobitostima istaknuta je dječja opera Ježeva kućica budući da je riječ o predstavi s najvećim brojem sudionika, ukupno 135, u produkciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva, a na rasporedu je u utorak, 26. lipnja na Ljetnoj pozornici.