Poziv na javnu raspravu

Sukladno svojim zakonskim obavezama, Hrvatska radiotelevizija poziva na javnu raspravu o Prijedlogu programskih obveza HRT-a za sljedećih pet godina. 

Prijedlog definira misiju, viziju,  načela i obveze HRT-a, a preduvjet je za potpisivanje Ugovora između HRT-a kao javnog rtv servisa i Vlade Republike Hrvatske.

Kako bi svim gledateljima i slušateljima omogućio da iznesu svoje mišljenje  o Prijedlogu, a na temelju kojih bi se dobila preciznu sliku o stavovima javnosti,  HRT će sudjelovanje u raspravi omogućiti  putem svojih platformi –  televizije, radija, foruma i internetskih stranica.

Hrvatska televizija toj je temi posvetila emisiju H r v a t s k a   u ž i v o  u utorak, 19. lipnja. Gosti su bili glavni urednik Hrvatske televizije Bruno Kovačević i glavni urednik Hrvatskog radija Duško Radić. U emisiju su se uključivali i gledatelji s njihovim mišljenjem o Prijedlogu programskih obveza HRT-a.


U srijedu, 20. lipnja, od 14 do 16 sati o ovoj temi održao se okrugli stol u prisavskom studiju Zvonimir Bajsić, u koji su bili pozvani i predstavnici stotinjak hrvatskih znanstvenih i kulturnih institucija, vjerskih zajednica i udruga civilnog društva. Okrugli stol mogao se pratiti izravno na frekvencijama Trećeg programa Hrvatskoga radija (snimku možete poslušati na linku na dnu stranice).

Tijekom srijede, 13. lipnja, bio je otvoren i poseban odjeljak za raspravu o ovoj temi na stranicama HRT-ovog Foruma.  

Tekst programskih obveza dostupan je i na internetskim stranicama HRT-a.

Hrvatska radiotelevizija stoga poziva sve gledatelje i slušatelje da svojim idejama i mišljenjima doprinesu što kvalitetnijem Prijedlogu koji će biti upućen Vladi RH. To možete učiniti i popunjavanjem Ankete koja se nalazi na internetskim stranicama HRT-a.